Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła pozycyjne przednie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła pozycyjne przednie

Witam wszystkich
    W ubiegłym tygodniu jechałem wieczorem , mijała mnie honda civic która miała bixenony a światła pozycyjne ledowe .Mam właśnie hondę civic 2013 z bixenonami i żarówki tam do świateł pozycyjnych przy bixenonach a świecą wyglądają zółte . Mam pytanie do was czy moze ktos z was zakładał do pozycyjnych ledowe i jakie to sa ? pozdrawiam wszystkich .

Witam Wszystkich
    Zastanawiam sie czy takie żarówki by pasowały https://allegro.pl/osram-ledriving-c...584176225.html ?????

Comment

nie podpowiem nic o modelu żarówki czy gnieździe, ale powiem jak zachowują się pozycyjne (jeśli to są W5W) krótko - do doopy!
      Mimo że światło dają ładnie ledowe (choć nie tak mocne jak oryg led) to po 1-2 mcu wysiadają, zaczynają mrugać - siadają, temat przerabiałem parę razy aż wróciłem wszędzie gdzie się da do żarówek.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja mam LEDy zamiast W5W z Allegro w sumie no name choć nie z tych najtańszych, właśnie dlatego, że z ksenonami zwykłe wyglądają na żółte. Kupiłem z 5 różnych par i wybrałem najbardziej jednolite kolorem ze światłami mijania, teraz komora z postojówką jest praktycznie w takim samym kolorze jak ksenon. Na pierwszym komplecie przejeździłem bezproblemowo 4 lata, ostatnio ksenony zmieniałem na nieco zimniejszą biel żarników Philips Xtreme +50% więc i LEDy na adekwatne podmieniłem, wygląda to tak:

Poniżej dla porównania świecą się żarówki tradycyjne i to i tak podmieniona na bielsze niż seryjne bo Osram NightBreaker - różnica spora pozostaje jak widać

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
        Mimo że światło dają ładnie ledowe (choć nie tak mocne jak oryg led) to po 1-2 mcu wysiadają, zaczynają mrugać - siadają, temat przerabiałem parę razy aż wróciłem wszędzie gdzie się da do żarówek.
        Hmm rambo7 nie wiem jakie LEDy kupiłeś, ale być może miałeś pecha albo akurat masz coś nie do końca OK z instalacją elektryczną, bo ja mam w 3 autach w sumie kilkadziesiąt żarówek (podświetlenia tablicy, postojówki, całe oświetlenia wewnętrzne) wymienionych na LEDy i przez te kilka lat ich użytkownika spaliły się w sumie chyba dwie postojówki u żony w Suzuki, ale ona niestety "przydusza" to auto przy każdym ruszaniu że aż światła ciemnieją, więc nawet się nie dziwię przy takich skokach napięcia A już na pewno markowe jak OSRAM z powyższego linka to nie powinny sprawiać problemów
        Last edited by Alix; 21-12-2013, 21:56.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Ja kupiłem https://allegro.pl/osram-ledriving-c...584176225.html dałem 60 załoze po niedzieli zobacze .

Comment

Hmm no tanio to nie jest, ale za to markowe firmy Obrobię Daj znać jak efekty. Ja za tą kasę kupiłbym sobie kilka par innych i dobierał kolorem, która najlepsza
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zobaczymy jakie będę efekty:

Comment

Working...
              X